2018-11-01 14:05:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Duygu Tahaoğlu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’nun araştırma görevlileri için açtığı YUDAB-Yurtdışı Araştırma Burs programını kazandı. Tahaoğlu, Heidelberg Üniversitesi’nde bir yıl boyunca araştırmalarda bulunacak.

Tahaoğlu, Almanya’nın en eski üniversitesi olmasının yanında dünyanın en ünlü ve prestijli üniversitelerinden biri olan Heidelberg Üniversitesi, Teorik ve Hesaplamalı Kimya Bölümünde, “Bor bazlı yeni nanomalzemelerin spektroskopik imzaları ve stabilitelerinin araştırılması” üzerine çalışmalar yapacak.

Tahaoğlu AGÜ’de, Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durandurdu danışmanlığında bor bazlı nanomalzemelerin modellenmesi ve elektronik ve bağ yapılarının araştırılması üzerine teorik çalışmalarına, Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği Anabilim dalında doktora öğrencisi olarak devam ediyor.